• Mind
 • Használat
 • Számlázás
 • Technikai információk
 • Töltés
 • Üzletszerű használat

A Tesla által forgalmazott CHAdeMO illetve CCS  adapter segítségével használhatóak az ilyen kábelekkel felszerelt töltőoszlopok.

Igen, a jelenlegi töltők azonos sebességgel és azonos áron töltik a Tesla három kereskedelmi forgalomban lévő modelljét.

A Supercharger és Destination Charger hálózatai mellett érdemes megkeresni a Plugshare térképét, ahol feltüntetik az egyéb publikus töltési lehetőségeket.

A Teslákat úgy tervezték, hogy változó időjárási körülmények mellett is tölthetők legyenek, mint az eső vagy havazás. A töltési idő változhat extrém időjárási körülmények mellett.

A Supercharger töltőpontok többsége kizárólag a Teslák töltésére van fenntartva, de bizonyos helyeken engedélyezett az átlagos parkolás is. Kérjük, hogy először bizonyosodj meg az előírásokról, és ha egy autó a megengedettnél tovább foglalja a Tesláknak fenntartott parkolóhelyet, küldj róla értesítést!

A Supercharger hálózatának felhasználási feltételei kimondják, hogy kereskedelmi célból nem használhatók a publikus Supercharger oszlopok. Ebben az esetben kérjük, hogy keress fel minket, hogy tanácsokat adhassunk az üzleted számára ideális töltési lehetőségekről. A Superchargerek fenntartása a nem üzletszerű felhasználóknak növeli a hálózat pozitív megítélését, és a Tesla-tulajdonosok elégedettségét.

Amint az autód feltöltött a következő úti célod eléréséhez szükséges szintre, kérjük, hogy állj el a töltőoszloptól, hogy mások is tölthessék ott az autójukat. Az aktív töltési periódus után a töltőknél parkoló autókra érvényesül a várakozási díj, amelyekről itt tájékozódhatsz bővebben.

Kérjük ilyen helyzetben vedd fel a kapcsolatot a Tesla Ügyfélszolgálatával!

A Supercharger kreditek állapotát a Tesla Accountodban nézheted meg az account/history menüpont alatt,  vagy felveheted a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal. Amennyiben még az accountod nincs összekötve a Tesláddal, itt találsz segítséget az account átírási folyamathoz.

A Tesla hisz benne, hogy a felhasználóknak a felhasznált energia után kell fizetniük, így a hálózatunk globálisan a kWh-k után igyekszik számolni. Bizonyos országokban a törvények csak nagyon nehezen teszik lehetővé, hogy a nem áramszolgáltató cégek kWh alapon számlázzák a töltést. Ezekben a régiókban perc alapon fizethetsz, külön áron a lassabb, illetve a gyorsabb töltésért.

Egyelőre nem, de a Tesla már dolgozik ezen a funkción, és várhatóan néhány hónapon belül erre is lesz lehetőség. Egy fizetési mód elmentése így az összes, a Tesla Accountodba felvett autónál érvényesül.

Bizonyos 2018. november 2. előtt vásárolt Model S és X modellek 400 kWh évenkénti Supercharger kreditre jogosultak. Az ezen felüli töltésért a feltüntetett ár kerül felszámolásra. A kreditek az autó kézbesítésének, vagy a bejelentett tulajdonosváltás évfordulóján töltenek újra. A nem felhasznált kreditek nem csorognak át a következő évre, a fennmaradó kreditekről pedig a Tesla Accountodban tájékozódhatsz.

Minden oszlopot egy számmal és betűvel van megjelölve, ami vagy A, vagy B (pl. 1A, 1B, 2A, 2B stb.). Amikor lehetséges, olyan töltőpontot válassz, amely számúnál nem tölt más autó. Az azonos számmal jelölt töltőoszlopok megosztják a teljesítményük, amikor két autó tölt róluk. Amikor minden számú oszlopnál áll legalább egy autó, akkor érdemes egy olyannál megkezdeni a töltést, amelynél a másik autó töltése hamarosan befejeződik.

A töltési csúcsteljesítmény enyhén csökkenhet nagyobb számú villámtöltés után. Ahhoz, hogy biztosan a legnagyobb hatótávot kapjuk, és biztonságban tudhassuk az akkumulátort, a töltési teljesítményt legyengítjük, ha az akkumulátor túl hideg, vagy közelít a maximális töltöttségi szinthez. Az akkumulátor használatából vagy korából bekövetkező állapotváltozás szintén befolyásolja a töltések sebességét. Ez idővel néhány perccel hosszabbíthatja meg azt az időt, ami alatt az autó teljesen feltölt egy Supercharger töltőállomásnál.

Az autód és a töltőoszlop folyamatosan kommunikálnak, hogy kiválasszák az ideális töltési sebességet. A Supercharger töltésének teljesítménye az akkumulátor töltöttségi szintje, az állomás kihasználtsága és a hőmérséklet szerint változhat. Az autód gyorsabban tölt, amikor az akkumulátorok le vannak merülve, és ez lelassul, ahogy nő a töltöttségi szint. Az úti célodtól függően nem minden esteben érdemes teljesen feltöltened az autó akkumulátorját.

Majdnem minden Supercharger töltőállomás 0-24 óráig üzemel. Ezzel szemben a közelben található üzletek a szokásos nyitva tartással üzemelnek.

A Tesla Superchargerek lehetővé teszik a hosszabb utazásokat, illetve a töltést a zsúfoltabb városokban. A Tesla precíz energiamodellezést végez, és igyekszik hotelek, éttermek vagy üzletek mellé elhelyezni a töltőit. Te is kezdeményezhetsz Supercharger telepítést vállalkozásod mellé. Egy Supercharger töltőpont üzemeltetésével magadhoz vonzhatod a Tesla-tulajdonosokat. A telepítésre való javaslatod itt nyújthatod be.

A Supercharger állomások GPS koordinátái be vannak táplálva az autók navigációjába. Az útvonaltervező automatikusan odavezet a töltőkhöz, a térképen pedig ránagyíthatsz a területre, hogy lásd, pontosan hol vannak a Supercharger oszlopok. Amennyiben további információra lenne szükséged, az autó navigációján rákoppinthatsz az állomásra, hogy megtudd a fontos részleteket a töltőállomásról.

A legkényelmesebb módja egy Tesla birtoklásának, ha ott töltheted az autód, ahol sokat parkolsz. Így nem kell útra kelned egy teljes feltöltésért. Egy könnyen telepíthető, 2-es szintű töltő felszerelését ajánljuk az otthonodhoz, vagy a munkahelyedhez, ha lehetséges. A Supercharger töltőállomások ideálisak a hosszabb utakhoz, vagy amikor az otthonodon kívül teszel látogatást, illetve abban a periódusban, amikor még nem áll fenn az otthoni töltés lehetősége.

Az autód navigációja mutatja az összes Supercharger állomás maximális teljesítményét. Továbbá a Tesla interaktív térképén  is tájékozódhatsz a töltők sebességéről.

A várakozási díjak akkor lépnek életbe, ha a Supercharger töltőállomás legalább fele foglalt, és egy autó befejezte a töltést. Amennyiben az autót öt percen belül elmozdítják a töltőponttól, a várakozási díjat elengedjük. Tisztázásképp, ezt csupán a felhasználók elégedettségének emeléséért vezette be a Tesla, és bízunk benne, hogy ezzel egyáltalán nem termelünk majd profitot. Bővebben itt olvashatsz a várakozási díjakról.

A Supercharger töltőállomásokat Éttermek, üzletág és hotelek közelben helyezzük el

Minden állomás több töltőpontból áll, hogy a lehető leghamarabb kelhess újra útra a Tesláddal

 1. Ahol lehetőség van rá, a tulajdonosok a betöltött kWh-k után fizetnek, ugyanis szerintünk ez a legigazságosabb módszer. Ahol erre nincs lehetőségünk, ott perc alapon számlázunk.
 2. Amikor percek alapján számlázunk, két „Tiert” különböztetünk meg a teljesítmény alapján.
 3. Tier 1-nek számít, ha kevesebb, mint 60 kW-tal töltjük az autót, Tier 2-ről pedig akkor beszélünk, ha több mint 60 kW-tal töltünk. A Tier 1 feleannyiba kerül, mint a Tier 2.
 4. A Tier 1-es töltés kerül számlázásra abban az esetben is, ha megosztjuk a Supercharger oszlop töltését egy másik autóval.
 5. A Superchargereknél való töltés díja régióktól eltér, és időnként változhat is. A feltüntetett ár mindenhol magába foglalja az adókat és egyéb díjakat.
 6. A Tesla weboldalán megtalálható az országonkénti átlagárak listája, az autókban pedig minden Supercharger töltőállomás ára leolvasható a navigációból.
 7. Bizonyos 2018 november 2-a előtt vásárolt Model S és X modellek 400 kWh-nyi évenkénti Supercharger kreditre jogosulnak. Az ezen felüli töltésért a feltüntetett ár kerül felszámolásra
 8. Minden új Tesla járműnek díjat számítunk fel a töltésért
A Superchargereknél való töltés egyszerű és gyors

Csak csatlakoztasd az autód az oszlophoz, és hagyd feltölteni. A töltések automatikusan felkerülnek a Tesla Accountodba, hogy lásd, hány kreditet vagy kWh-át használtál el. A Tesla elkötelezett afelől, hogy sosem szeretne üzletet és komoly bevételi forrást kiépíteni a Supercharger programból.

Magyarországi Supercharger állomások:

 1. Sormás
 2. Győr
 3. Szeged
 4. Debrecen
 5. Miskolc
 6. Fót
 7. Törökbálint
A már telepített, illetve érkező Supercharger töltőállomásokat itt:

https://www.tesla.com/en_EU/supercharger találod meg. Az interaktív térkép https://www.tesla.com/en_EU/findus/supercharger segítségével megkeresheted a Hozzád legközelebbi töltőt.

 

 1. This pattern went on for 16 or 17 years.
 2. So it wasn’t an occasional fluke.
 3. No matter what term you use, it’s basically the same thing.
 4. Achieving their dream doesn’t appear to have a lot to do with burning desire.
Egyszerűen parkolj le, és csatlakoztasd a Supercharger oszlopon található kábelt

Az autó töltőportnál található LED-je zölden villog majd, hogy jelezze, megkezdődött a töltés. A töltés folyamatát a Tesla Appon keresztül követheted nyomon.

Nem is lehetne egyszerűbb

A Teslákba beépített útvonaltervező automatikusan a Supercharger állomásokon keresztül vezet az úti célodhoz. Továbbá a navigációban fel van tüntetve az összes töltőállomás az egyszerűbb útvonaltervezéshez.

 

Nincs ok az aggodalomra

 

Ahogyan befejezted a töltést, automatikusan megkapod a számlát a Tesla Accountodra. A töltések részleteit szintén megkapod a felhasználói fiókodra. A korábbi töltések adatai és a számlák letölthetők az online felületről. A fizetési feltételek bővebb tájékoztatóját itt olvashatod.

 

Lépj be a Tesla webes felületére

A Tesla Accountodban adhatsz hozzá új bankkártyákat a fiókodhoz. Ugyanitt változtathatsz meg, vagy törölhetsz korábban hozzáadott kártyákat.

A Tesla által forgalmazott CHAdeMO illetve CCS  adapter segítségével használhatóak az ilyen kábelekkel felszerelt töltőoszlopok.

Igen, a jelenlegi töltők azonos sebességgel és azonos áron töltik a Tesla három kereskedelmi forgalomban lévő modelljét.

A Supercharger és Destination Charger hálózatai mellett érdemes megkeresni a Plugshare térképét, ahol feltüntetik az egyéb publikus töltési lehetőségeket.

A Teslákat úgy tervezték, hogy változó időjárási körülmények mellett is tölthetők legyenek, mint az eső vagy havazás. A töltési idő változhat extrém időjárási körülmények mellett.

Amint az autód feltöltött a következő úti célod eléréséhez szükséges szintre, kérjük, hogy állj el a töltőoszloptól, hogy mások is tölthessék ott az autójukat. Az aktív töltési periódus után a töltőknél parkoló autókra érvényesül a várakozási díj, amelyekről itt tájékozódhatsz bővebben.

Kérjük ilyen helyzetben vedd fel a kapcsolatot a Tesla Ügyfélszolgálatával!

A Supercharger kreditek állapotát a Tesla Accountodban nézheted meg az account/history menüpont alatt,  vagy felveheted a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal. Amennyiben még az accountod nincs összekötve a Tesláddal, itt találsz segítséget az account átírási folyamathoz.

Bizonyos 2018. november 2. előtt vásárolt Model S és X modellek 400 kWh évenkénti Supercharger kreditre jogosultak. Az ezen felüli töltésért a feltüntetett ár kerül felszámolásra. A kreditek az autó kézbesítésének, vagy a bejelentett tulajdonosváltás évfordulóján töltenek újra. A nem felhasznált kreditek nem csorognak át a következő évre, a fennmaradó kreditekről pedig a Tesla Accountodban tájékozódhatsz.

Minden oszlopot egy számmal és betűvel van megjelölve, ami vagy A, vagy B (pl. 1A, 1B, 2A, 2B stb.). Amikor lehetséges, olyan töltőpontot válassz, amely számúnál nem tölt más autó. Az azonos számmal jelölt töltőoszlopok megosztják a teljesítményük, amikor két autó tölt róluk. Amikor minden számú oszlopnál áll legalább egy autó, akkor érdemes egy olyannál megkezdeni a töltést, amelynél a másik autó töltése hamarosan befejeződik.

Majdnem minden Supercharger töltőállomás 0-24 óráig üzemel. Ezzel szemben a közelben található üzletek a szokásos nyitva tartással üzemelnek.

A Superchargereknél való töltés egyszerű és gyors

Csak csatlakoztasd az autód az oszlophoz, és hagyd feltölteni. A töltések automatikusan felkerülnek a Tesla Accountodba, hogy lásd, hány kreditet vagy kWh-át használtál el. A Tesla elkötelezett afelől, hogy sosem szeretne üzletet és komoly bevételi forrást kiépíteni a Supercharger programból.

Magyarországi Supercharger állomások:

 1. Sormás
 2. Győr
 3. Szeged
 4. Debrecen
 5. Miskolc
 6. Fót
 7. Törökbálint
A már telepített, illetve érkező Supercharger töltőállomásokat itt:

https://www.tesla.com/en_EU/supercharger találod meg. Az interaktív térkép https://www.tesla.com/en_EU/findus/supercharger segítségével megkeresheted a Hozzád legközelebbi töltőt.

 

 1. This pattern went on for 16 or 17 years.
 2. So it wasn’t an occasional fluke.
 3. No matter what term you use, it’s basically the same thing.
 4. Achieving their dream doesn’t appear to have a lot to do with burning desire.
Egyszerűen parkolj le, és csatlakoztasd a Supercharger oszlopon található kábelt

Az autó töltőportnál található LED-je zölden villog majd, hogy jelezze, megkezdődött a töltés. A töltés folyamatát a Tesla Appon keresztül követheted nyomon.

Nem is lehetne egyszerűbb

A Teslákba beépített útvonaltervező automatikusan a Supercharger állomásokon keresztül vezet az úti célodhoz. Továbbá a navigációban fel van tüntetve az összes töltőállomás az egyszerűbb útvonaltervezéshez.

 

A Supercharger kreditek állapotát a Tesla Accountodban nézheted meg az account/history menüpont alatt,  vagy felveheted a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal. Amennyiben még az accountod nincs összekötve a Tesláddal, itt találsz segítséget az account átírási folyamathoz.

A Tesla hisz benne, hogy a felhasználóknak a felhasznált energia után kell fizetniük, így a hálózatunk globálisan a kWh-k után igyekszik számolni. Bizonyos országokban a törvények csak nagyon nehezen teszik lehetővé, hogy a nem áramszolgáltató cégek kWh alapon számlázzák a töltést. Ezekben a régiókban perc alapon fizethetsz, külön áron a lassabb, illetve a gyorsabb töltésért.

Egyelőre nem, de a Tesla már dolgozik ezen a funkción, és várhatóan néhány hónapon belül erre is lesz lehetőség. Egy fizetési mód elmentése így az összes, a Tesla Accountodba felvett autónál érvényesül.

A várakozási díjak akkor lépnek életbe, ha a Supercharger töltőállomás legalább fele foglalt, és egy autó befejezte a töltést. Amennyiben az autót öt percen belül elmozdítják a töltőponttól, a várakozási díjat elengedjük. Tisztázásképp, ezt csupán a felhasználók elégedettségének emeléséért vezette be a Tesla, és bízunk benne, hogy ezzel egyáltalán nem termelünk majd profitot. Bővebben itt olvashatsz a várakozási díjakról.

Nincs ok az aggodalomra

 

Ahogyan befejezted a töltést, automatikusan megkapod a számlát a Tesla Accountodra. A töltések részleteit szintén megkapod a felhasználói fiókodra. A korábbi töltések adatai és a számlák letölthetők az online felületről. A fizetési feltételek bővebb tájékoztatóját itt olvashatod.

 

Lépj be a Tesla webes felületére

A Tesla Accountodban adhatsz hozzá új bankkártyákat a fiókodhoz. Ugyanitt változtathatsz meg, vagy törölhetsz korábban hozzáadott kártyákat.

A Tesla által forgalmazott CHAdeMO illetve CCS  adapter segítségével használhatóak az ilyen kábelekkel felszerelt töltőoszlopok.

Amint az autód feltöltött a következő úti célod eléréséhez szükséges szintre, kérjük, hogy állj el a töltőoszloptól, hogy mások is tölthessék ott az autójukat. Az aktív töltési periódus után a töltőknél parkoló autókra érvényesül a várakozási díj, amelyekről itt tájékozódhatsz bővebben.

A Supercharger kreditek állapotát a Tesla Accountodban nézheted meg az account/history menüpont alatt,  vagy felveheted a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal. Amennyiben még az accountod nincs összekötve a Tesláddal, itt találsz segítséget az account átírási folyamathoz.

A Tesla hisz benne, hogy a felhasználóknak a felhasznált energia után kell fizetniük, így a hálózatunk globálisan a kWh-k után igyekszik számolni. Bizonyos országokban a törvények csak nagyon nehezen teszik lehetővé, hogy a nem áramszolgáltató cégek kWh alapon számlázzák a töltést. Ezekben a régiókban perc alapon fizethetsz, külön áron a lassabb, illetve a gyorsabb töltésért.

Bizonyos 2018. november 2. előtt vásárolt Model S és X modellek 400 kWh évenkénti Supercharger kreditre jogosultak. Az ezen felüli töltésért a feltüntetett ár kerül felszámolásra. A kreditek az autó kézbesítésének, vagy a bejelentett tulajdonosváltás évfordulóján töltenek újra. A nem felhasznált kreditek nem csorognak át a következő évre, a fennmaradó kreditekről pedig a Tesla Accountodban tájékozódhatsz.

Minden oszlopot egy számmal és betűvel van megjelölve, ami vagy A, vagy B (pl. 1A, 1B, 2A, 2B stb.). Amikor lehetséges, olyan töltőpontot válassz, amely számúnál nem tölt más autó. Az azonos számmal jelölt töltőoszlopok megosztják a teljesítményük, amikor két autó tölt róluk. Amikor minden számú oszlopnál áll legalább egy autó, akkor érdemes egy olyannál megkezdeni a töltést, amelynél a másik autó töltése hamarosan befejeződik.

A töltési csúcsteljesítmény enyhén csökkenhet nagyobb számú villámtöltés után. Ahhoz, hogy biztosan a legnagyobb hatótávot kapjuk, és biztonságban tudhassuk az akkumulátort, a töltési teljesítményt legyengítjük, ha az akkumulátor túl hideg, vagy közelít a maximális töltöttségi szinthez. Az akkumulátor használatából vagy korából bekövetkező állapotváltozás szintén befolyásolja a töltések sebességét. Ez idővel néhány perccel hosszabbíthatja meg azt az időt, ami alatt az autó teljesen feltölt egy Supercharger töltőállomásnál.

A Supercharger töltőállomásokat Éttermek, üzletág és hotelek közelben helyezzük el

Minden állomás több töltőpontból áll, hogy a lehető leghamarabb kelhess újra útra a Tesláddal

 1. Ahol lehetőség van rá, a tulajdonosok a betöltött kWh-k után fizetnek, ugyanis szerintünk ez a legigazságosabb módszer. Ahol erre nincs lehetőségünk, ott perc alapon számlázunk.
 2. Amikor percek alapján számlázunk, két „Tiert” különböztetünk meg a teljesítmény alapján.
 3. Tier 1-nek számít, ha kevesebb, mint 60 kW-tal töltjük az autót, Tier 2-ről pedig akkor beszélünk, ha több mint 60 kW-tal töltünk. A Tier 1 feleannyiba kerül, mint a Tier 2.
 4. A Tier 1-es töltés kerül számlázásra abban az esetben is, ha megosztjuk a Supercharger oszlop töltését egy másik autóval.
 5. A Superchargereknél való töltés díja régióktól eltér, és időnként változhat is. A feltüntetett ár mindenhol magába foglalja az adókat és egyéb díjakat.
 6. A Tesla weboldalán megtalálható az országonkénti átlagárak listája, az autókban pedig minden Supercharger töltőállomás ára leolvasható a navigációból.
 7. Bizonyos 2018 november 2-a előtt vásárolt Model S és X modellek 400 kWh-nyi évenkénti Supercharger kreditre jogosulnak. Az ezen felüli töltésért a feltüntetett ár kerül felszámolásra
 8. Minden új Tesla járműnek díjat számítunk fel a töltésért
A Superchargereknél való töltés egyszerű és gyors

Csak csatlakoztasd az autód az oszlophoz, és hagyd feltölteni. A töltések automatikusan felkerülnek a Tesla Accountodba, hogy lásd, hány kreditet vagy kWh-át használtál el. A Tesla elkötelezett afelől, hogy sosem szeretne üzletet és komoly bevételi forrást kiépíteni a Supercharger programból.

Magyarországi Supercharger állomások:

 1. Sormás
 2. Győr
 3. Szeged
 4. Debrecen
 5. Miskolc
 6. Fót
 7. Törökbálint
Nem is lehetne egyszerűbb

A Teslákba beépített útvonaltervező automatikusan a Supercharger állomásokon keresztül vezet az úti célodhoz. Továbbá a navigációban fel van tüntetve az összes töltőállomás az egyszerűbb útvonaltervezéshez.

 

A Tesla által forgalmazott CHAdeMO illetve CCS  adapter segítségével használhatóak az ilyen kábelekkel felszerelt töltőoszlopok.

Igen, a jelenlegi töltők azonos sebességgel és azonos áron töltik a Tesla három kereskedelmi forgalomban lévő modelljét.

A Supercharger és Destination Charger hálózatai mellett érdemes megkeresni a Plugshare térképét, ahol feltüntetik az egyéb publikus töltési lehetőségeket.

A Teslákat úgy tervezték, hogy változó időjárási körülmények mellett is tölthetők legyenek, mint az eső vagy havazás. A töltési idő változhat extrém időjárási körülmények mellett.

A Supercharger töltőpontok többsége kizárólag a Teslák töltésére van fenntartva, de bizonyos helyeken engedélyezett az átlagos parkolás is. Kérjük, hogy először bizonyosodj meg az előírásokról, és ha egy autó a megengedettnél tovább foglalja a Tesláknak fenntartott parkolóhelyet, küldj róla értesítést!

Amint az autód feltöltött a következő úti célod eléréséhez szükséges szintre, kérjük, hogy állj el a töltőoszloptól, hogy mások is tölthessék ott az autójukat. Az aktív töltési periódus után a töltőknél parkoló autókra érvényesül a várakozási díj, amelyekről itt tájékozódhatsz bővebben.

A Supercharger kreditek állapotát a Tesla Accountodban nézheted meg az account/history menüpont alatt,  vagy felveheted a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal. Amennyiben még az accountod nincs összekötve a Tesláddal, itt találsz segítséget az account átírási folyamathoz.

A Tesla hisz benne, hogy a felhasználóknak a felhasznált energia után kell fizetniük, így a hálózatunk globálisan a kWh-k után igyekszik számolni. Bizonyos országokban a törvények csak nagyon nehezen teszik lehetővé, hogy a nem áramszolgáltató cégek kWh alapon számlázzák a töltést. Ezekben a régiókban perc alapon fizethetsz, külön áron a lassabb, illetve a gyorsabb töltésért.

Egyelőre nem, de a Tesla már dolgozik ezen a funkción, és várhatóan néhány hónapon belül erre is lesz lehetőség. Egy fizetési mód elmentése így az összes, a Tesla Accountodba felvett autónál érvényesül.

Bizonyos 2018. november 2. előtt vásárolt Model S és X modellek 400 kWh évenkénti Supercharger kreditre jogosultak. Az ezen felüli töltésért a feltüntetett ár kerül felszámolásra. A kreditek az autó kézbesítésének, vagy a bejelentett tulajdonosváltás évfordulóján töltenek újra. A nem felhasznált kreditek nem csorognak át a következő évre, a fennmaradó kreditekről pedig a Tesla Accountodban tájékozódhatsz.

Minden oszlopot egy számmal és betűvel van megjelölve, ami vagy A, vagy B (pl. 1A, 1B, 2A, 2B stb.). Amikor lehetséges, olyan töltőpontot válassz, amely számúnál nem tölt más autó. Az azonos számmal jelölt töltőoszlopok megosztják a teljesítményük, amikor két autó tölt róluk. Amikor minden számú oszlopnál áll legalább egy autó, akkor érdemes egy olyannál megkezdeni a töltést, amelynél a másik autó töltése hamarosan befejeződik.

A töltési csúcsteljesítmény enyhén csökkenhet nagyobb számú villámtöltés után. Ahhoz, hogy biztosan a legnagyobb hatótávot kapjuk, és biztonságban tudhassuk az akkumulátort, a töltési teljesítményt legyengítjük, ha az akkumulátor túl hideg, vagy közelít a maximális töltöttségi szinthez. Az akkumulátor használatából vagy korából bekövetkező állapotváltozás szintén befolyásolja a töltések sebességét. Ez idővel néhány perccel hosszabbíthatja meg azt az időt, ami alatt az autó teljesen feltölt egy Supercharger töltőállomásnál.

Az autód és a töltőoszlop folyamatosan kommunikálnak, hogy kiválasszák az ideális töltési sebességet. A Supercharger töltésének teljesítménye az akkumulátor töltöttségi szintje, az állomás kihasználtsága és a hőmérséklet szerint változhat. Az autód gyorsabban tölt, amikor az akkumulátorok le vannak merülve, és ez lelassul, ahogy nő a töltöttségi szint. Az úti célodtól függően nem minden esteben érdemes teljesen feltöltened az autó akkumulátorját.

A Tesla Superchargerek lehetővé teszik a hosszabb utazásokat, illetve a töltést a zsúfoltabb városokban. A Tesla precíz energiamodellezést végez, és igyekszik hotelek, éttermek vagy üzletek mellé elhelyezni a töltőit. Te is kezdeményezhetsz Supercharger telepítést vállalkozásod mellé. Egy Supercharger töltőpont üzemeltetésével magadhoz vonzhatod a Tesla-tulajdonosokat. A telepítésre való javaslatod itt nyújthatod be.

A Supercharger állomások GPS koordinátái be vannak táplálva az autók navigációjába. Az útvonaltervező automatikusan odavezet a töltőkhöz, a térképen pedig ránagyíthatsz a területre, hogy lásd, pontosan hol vannak a Supercharger oszlopok. Amennyiben további információra lenne szükséged, az autó navigációján rákoppinthatsz az állomásra, hogy megtudd a fontos részleteket a töltőállomásról.

A legkényelmesebb módja egy Tesla birtoklásának, ha ott töltheted az autód, ahol sokat parkolsz. Így nem kell útra kelned egy teljes feltöltésért. Egy könnyen telepíthető, 2-es szintű töltő felszerelését ajánljuk az otthonodhoz, vagy a munkahelyedhez, ha lehetséges. A Supercharger töltőállomások ideálisak a hosszabb utakhoz, vagy amikor az otthonodon kívül teszel látogatást, illetve abban a periódusban, amikor még nem áll fenn az otthoni töltés lehetősége.

Az autód navigációja mutatja az összes Supercharger állomás maximális teljesítményét. Továbbá a Tesla interaktív térképén  is tájékozódhatsz a töltők sebességéről.

A már telepített, illetve érkező Supercharger töltőállomásokat itt:

https://www.tesla.com/en_EU/supercharger találod meg. Az interaktív térkép https://www.tesla.com/en_EU/findus/supercharger segítségével megkeresheted a Hozzád legközelebbi töltőt.

 

 1. This pattern went on for 16 or 17 years.
 2. So it wasn’t an occasional fluke.
 3. No matter what term you use, it’s basically the same thing.
 4. Achieving their dream doesn’t appear to have a lot to do with burning desire.
Egyszerűen parkolj le, és csatlakoztasd a Supercharger oszlopon található kábelt

Az autó töltőportnál található LED-je zölden villog majd, hogy jelezze, megkezdődött a töltés. A töltés folyamatát a Tesla Appon keresztül követheted nyomon.

Nem is lehetne egyszerűbb

A Teslákba beépített útvonaltervező automatikusan a Supercharger állomásokon keresztül vezet az úti célodhoz. Továbbá a navigációban fel van tüntetve az összes töltőállomás az egyszerűbb útvonaltervezéshez.

 

A Supercharger hálózatának felhasználási feltételei kimondják, hogy kereskedelmi célból nem használhatók a publikus Supercharger oszlopok. Ebben az esetben kérjük, hogy keress fel minket, hogy tanácsokat adhassunk az üzleted számára ideális töltési lehetőségekről. A Superchargerek fenntartása a nem üzletszerű felhasználóknak növeli a hálózat pozitív megítélését, és a Tesla-tulajdonosok elégedettségét.