Tesla szállítások megütik a félmilliót

Tesla szállítások megütik a félmilliót

A Tesla bejelentette, hogy sikeresen teljesítették a kitűzött ötszázezres kiszállítási számot, amit egy éve, 2020 elején tűztek ki maguk elé.

A cég kiadta a negyedik negyedévre és egész 2020-ra vonatkozó gyártási és szállítási adataikat január másodikán, amiben látható, hogy hajszál híján teljesítették a félmilliót.
Összesen 499.550 autót sikerült a futószalag elejétől a vevők ajtajáig eljuttatniuk.

Részletes beszámoló a költségvetésről elérhetővé válik még ebben a hónapban az utolsó negyedévről.


A cég hozzátette a dokumentációhoz, hogy „2020-ban gyártottunk és leszállítottunk félmillió járművet, a legfrissebb irányelveinknek megfelelően. Ezen felül a Model Y gyártás beindult Shanghaiban, melyeknek a szállítása is hamarosan megkezdődik. Köszönjük szépen vásárlóinknak, munkásainknak, és minden támogatónknak, akik segítettek teljesítenünk egy újabb nagyszerű évet.” 

Az utolsó negyedévben eladások és szállítások túlnyomó többségét természetesen a Model 3 és a Model Y tette ki. 161.650 darab került leszállításra a kettőből együtt, a Model S és Model X-ekből pedig 18.920 darab került a vásárlókhoz. Az igény a Tesla elektromos autóira egyenletes volt az utolsó negyedév eladásai alatt. Több Tesla bemutatóterem szembesült túl magas igényekkel a beérkező járműmennyiséghez képest, továbbá sok túlóra terhelte az ott dolgozókat. A helyzetet tovább nehezítette a COVID-19 járvány, ami miatt ideiglenesen leállításra került a Shanghai-i, és a Fremont-i gyár is, előbbi két hétre, utóbbi másfél hónapra. Sokan 2020-at vesztett évnek hitték, kivéve Elon Musk-ot. Ő összehozta a Teslának az eddigi legnagyobb fejlődést hozó évét. Jelen álláspont szerint a Tesla elkönyvelhette eddigi legsikeresebb negyedévét a legyártott autók tekintetében, szorosan ezt az eredményt követi az eggyel korábbi, harmadik negyedév 2020-ban, amikor 139.300 autó került leszállításra, és 145.036 legyártásra. A cég által kiadott dokumentumok itt elérhetőek.

Megosztás: