Tesla Semi-t láttak Sacramento környékén

Tesla Semi-t láttak Sacramento környékén

A Tesla Semi-t láthattuk a bemutatón, de már az is átesett egy ráncfelvarráson, ami nem maradt titokban: Sacramento külterületén ugyanis mindenki láthatta, amint Reno, Nevada irányába szállítják az új modellt. Ha figyelmesen megnézzük a képet, látszanak az átdolgozott ablakok, lámpák, lökhárító, és a kabinhoz vezető lépcső.

A járművet a The Kilowatts csatorna tette közzé a Twitteren: Érdemes beszélni egy kicsit a kabinon esett változtatásokról. El lett nyújtva hosszanti irányban, és kapott oldalra-hátra takaróelemeket. Elsőre úgy tűnt, hogy ez a hálókamrával szerelt verzió, de a többi fotó alapján látszik, hogy ezek között a hátsó takaróelemek között nincs már utasfülke, csak simán a légellenállás javítására vannak ott.

Összehasonlításképp az előző verzió:

Az első lámpákon fekete festés/árnyalás történt, ami jó kontrasztban van a fehér fényezéssel, és hozzáad a Semi elegáns megjelenéséhez. A hátsó lámpák is módosultak, de erről beszéljenek a képek:

És az eredeti:

Az első lökhárító nagyrészt ugyanolyan maradt, csak az eddigi rácsos fekete alsó részt most néhány elegáns görbület váltotta fel

Az eredeti ilyen volt:

A kabinlépcső is változott, egyszer a dizájn, másszor pedig a komfort miatt. A kilincsek is másak, ami így sokkal praktikusabbnak tűnik. Eddig olyan Model 3-mas kilincsei voltak a Semi-nak, de kevéssé praktikus, ha az ember feje fölött kell benyomni a kilincset az egyik végén, majd meghúzni a másikon.

Habár pontosan nem tudjuk megmondani, hova szállították az új Semi-t, az irányból ítélve szerintünk a Giga Nevada helyszínére. December végén szóltak pletykák arról, hogy ott négy prototípus lenne megépítve belőle, amikkel különböző teszteket folytatnak. Kettő sima egyszerű úton végzett tesztre megy, egyet kivisznek Alaszkába a hidegtűrő képesség tesztelésére, és a negyedik tartóssági teszteknek lesz kitéve. Tudjuk, hogy már az új akkumulátorkémiát fogják kapni, ami más, mint a 2170 és a 4680. Ezt 2170L-nek hívják. A pletykákat követően több álláshirdetés is megjelent a Giga Nevada gyárban, nagyrészt a Semi gyártásához. Esélyes, hogy ez a prototípus lesz a modell a sorozatgyártáshoz, ami ez alapján úgy tűnik, nemsokára megkezdődhet.

Megosztás: