Tesla Powerwall terjed Ausztráliában

Tesla Powerwall terjed Ausztráliában

Két ausztráliai településen, Carseldine és Oxley városában új lakóövezetek építése veszi kezdetét, a Queensland kormányzása alatt. Az itt épülő új otthonok teljes egészében megújuló energiaforrásból lesznek táplálva, ami már csak pénzügyileg is megéri az ottani vezetőségnek. Azt tudjuk, hogy napelemmel nagyon szépen el lehet látni egy területet árammal, de van a napnak egy óriási hátránya: éjjel nem süt. Ennek kiküszöbölésére a Tesla Powerwall termékei kerülnek beépítésre.

Erről az információról Annastacia Palaszczuk (Queensland miniszterelnöke) tett említést egy Twitter-posztjában:

Az állami fejlesztésekért felelős elnökhelyettes Steven Miles hozzátette, hogy ennek a projektnek nagy jelentősége van a munkateremtésben, a környezettudatosságban amellett, hogy az innovációt és a rugalmasságot promotálja.

Minden olyan ház, amely a projekt keretén belül épül, rendelkezni fog egy sor napelemmel, egy Tesla Powerwall-lal, hőszivattyús fűtéssel, hőszivattyús vízmelegítő rendszerrel, klímával, és kiépített elektromos autó töltési lehetőséggel. -mondta Miles elnökhelyettes.

A napelemek és a Tesla Powerwall kombinációját kihasználva a lakóknak lehetőségük nyílik teljes szigetüzemi ellátásra, vagy egy virtuális erőműbe becsatlakozva bevételre tehetnek szert.

A Natural Solar vezérigazgatója (Chris Williams) azt mondta, az innováció kifejezi Queensland kormányának támogató hozzáállását a megújuló energiaforrások felé. „Songbird Oxley lakosai nagyjából 2000 dolláros (590.000ft) megtakarításra számíthatnak évente, és ezzel 5 év körüli megtérülési időre. A napelemes rendszerek tulajdonosai általában többet termelnek, mint felhasználnak, ami többlet termelést a Tesla Powerwallnak köszönhetően el lehet tárolni, és később igény szerint fel lehet használni.” -mondta.