Tesla Model Y – Kínában

Tesla Model Y – Kínában

Alacsonyabb árral, és azonnali szállítással

A megnövekedett rendelések miatt technikai nehézségekbe ütközik a Tesla kínai oldalának üzemeltetése -írja a Tesla Weibo oldala.

Módosultak a kínai oldalon a Shanghai-ban gyártott Model Y árak:

Tesla Y Long Range alapára mostantól 339.900 Yuan, ami körülbelül 15,5 millió forintnak felel meg

Tesla Y Performance alapára 369.900 Yuan, ez 16,8 millió forint értéket képvisel.

Az árak 2021 január elsején érvényes árfolyammal lettek meghatározva.

Az autók szállítása várhatóan már most, januárban megkezdődik.

Már korábban, 2020 júniusában megnyílt a lehetőség Model Y rendelésre, ám akkor 448.000 Yuan (20,4 millió forint)-t kértek a Long Range változatért, és 535.000 Yuan (24,5 millió forint)-t a Performance verzióért.

Az első kiszállításai a Model Y-nak már márciusban megkezdődött Észak-Amerikában, ami fél évvel van a tervezett kezdés előtt. Ez nagy valószínűséggel azért van, mert a gyártás/tervezés során összegyűjtött tapasztalatot arra használják fel, hogy úgy módosítsák a gyártósort és a gyártás folyamatát, hogy minél gyorsabban eleget tudjanak tenni a vásárlóik igényeinek, főleg a legkeresettebb modell(ek) esetében.

A Model Y egy amerikai szemmel kis városi terepjáró (SUV), ami egyre népszerűbbé válik a vásárlók körében, ezért az igény is egyre nő rájuk. Minden valószínűség szerint Európában is beindulhat, még 2021-ben az Y-ok kiszállítása, ha továbbra is ilyen ütemben épül a Tesla Giga Berlin projekt.

 

Megosztás: