Tesla Giga Berlin

Tesla Giga Berlin

Megjött a festőműhely

Korábbi cikkünkben írtuk, hogy valószínűleg nem véletlen nincsenek még befejezve a gyár falai, valószínű, hogy a hatalmas gépeket fogják bejuttatni ezeken a helyeken. Meg is érkezett az első ilyen gép, a világon gyártott legfejlettebb festőműhely formájában.

A Tesla már-már tradíció szerint máshogy csinálja a folyamatait, mint a hagyományos autógyártók, így van ez most a festéssel is. A tervek szerint három rétegben lesznek lefestve az autók, ami ad majd a festésnek egy természetesnek ható mélységet és erősebb színt a konvencionális festő rendszerekhez képest. A festőműhely egyik legnagyobb alkatrészét tartalmazó szállítmány tegnap érkezett meg, és magasak az elvárások a rendszer iránt.

Január 25-én késő éjszaka tűnt fel @gigafactory_4/Twitter fióknak, hogy a Tesla raktárak környékén megnőtt a mozgás. A cég itt tárolja a beszerelés előtt közvetlenül álló gépeket, elemeket. Közelebbről megnézve kiderült, hogy egy hatalmas Geico Taikisha festékes kád érkezett meg az építkezés területére, egy kamion pótkocsiján, rendőri kísérettel együtt. Már csak így megy ez a túlméretes szállítmányozásnál.

Decemberben az állami környezetvédelmi hatóság már megadta az engedélyt a Teslának, hogy elkezdjék felhúzni a festőüzemet a Gigafactory keretein belül.

Az üzem alkatrészeit egyébként a Geico Taikisha szállítja, akik jelenleg piacvezetők az automatizált festőüzemek tervezésében és telepítésében. Még 2005-ben elindították a „Pradis” projektet, amivel az első olyan festőműhely-telepítő-tervező cég lettek, akik képesek megépítést követően nulla környezetkárosítással rendelkező üzemet értékesíteni. Ennek eredménye a „Smart Paintshop by Geico”, mely az innovatív technológiáival, és az ezért kapott díjaival tükrözi a cég modern gondolkodásmódját és környezettudatosságát.