Rendelhető a hét személyes Model Y

Rendelhető a hét személyes Model Y

Nem sokkal korábban kiszivárogtak képek a Model Y érkező, hét üléses belsőteréről, erről a Tesla Daily oldal számolt be először.

Nem kellett sok idő, hogy rendelhetővé is váljon ez az opció, Amerikában $3000-os (880.000 Ft) áron lehet hozzájutni. Ahogy a kiszivárgott képekről sejteni lehetett, az utolsó üléssorral együtt is maradt egy megsüvegelendő méretű csomagtartó, ami kényelmesen lehetővé teszi 7 ember utazását, moderált mennyiségű csomaggal a hátuk mögött. Ez nem mellesleg egy nagyon jó érv lehet a Model Y mellett a vásárlók szemében, akik nem szeretnének kisbuszt vásárolni.

Ezzel együtt elérhetővé vált a Standard Range változat az Y-ból, amiért $41.990 (12,3 millió Ft) zöldhasút kell letennie a tengerentúli vásárlóknak, és a plusz két ülés ára még erre tevődik rá, ha megrendelésre kerül. A Standard Range „csak” hátsókerékmeghajtású, 244 mérföldes (390 kilométeres) EPA hatótávval rendelkezik, 5,3 másodperc alatt nyomja a 0-100-zas sprintet, és csúcssebessége 135mph (217km/h).

Fontos megjegyezni, hogy az extra üléssort nem kérhetjük a Performance modellekbe, ennek valószínűleg a súlycsökkentéssel kapcsolatos okai vannak, hiszen mégiscsak egy teljesítményre optimalizált csomagról beszélünk a „Performance” csomagnév alatt. Természetesen az Standard Range változatba, és a Long Range változatba lehet kérni.

Kap még az ember a hátsó üléssorral együtt USB-C csatlakozót a leghátsó ülésekhez, Easy Entry opciót, továbbá a második üléssor előre-hátra állíthatóvá válik. Marad természetesen a második sor háttámlájának állítása, természetesen lehajtható marad a második, és lesz a harmadik üléssor, az óriási raktér érdekében. Apró figyelmesség és kényelmi faktor, hogy a csomagtartóból is van lehetőségünk lecsukni az üléseket.

Az elméleti szállítási időpontok 2-5 hétre vannak mostantól, tehát legkorábban január végén lesznek láthatók hétüléses és/vagy Standard Range Teslák Amerika útjain.

A Model Y bemutatásakor már láthattunk hétüléses változatot, de valószínűleg nem felelt meg a Tesla elvárásainak ez a felállás, mert túl kicsinek tűnt a hely a hátsó üléssornál. Emiatt lehet az, hogy csak most került gyártásba ez az opció, némi reszelgetés után. Egy szakértő, Sandy Murno azt is megjegyezte, hogy a hátrafelé néző hátsó üléssor is egy opció lehet.

Ahogy azt a Tesla közösség várta, nem kell szűkölködni helyben a hátsó üléssort illetően. Ehhez nagyban hozzájárul az, hogy állítható előre-hátra a második üléssor, ami lehetőséget ad a játékra a hellyel. Két gyerek fog hátra ülni? Lehet több helyet adni a második soron ülő felnőtteknek. Csomagok kerülnek hátra? Le lehet hajtani a hátsó üléssort, vagy addig hátra tolni a második üléssort, hogy táncolni is maradjon hely! Egy ilyen dinamikusan felépített rendszerrel az alacsonyabb utasok, például gyerekek kifejezetten komfortosnak találhatják az új hátsó üléseket.