Olcsóbb lett a Tesla S és X főképernyő cseréje

Olcsóbb lett a Tesla S és X főképernyő cseréje

2020-ban a Tesla megnyitotta a lehetőséget a 2018 március előtti Tesla Model S és Model X autók főképernyőjének (MCU) opcionális fejlesztésére, 2500 amerikai dollárért. Most azonban ugyanennek a műveletnek az árát leszállították 1500 dollárra, ami tekintve, hogy egy 20-30 millió forintos autó egyik központi alappillére, nem is olyan sok pénz.

2020 márciusában indult ez a program, és a régi, MCU1-es autókat érinti, melyek 2018 márciusa előtt készültek. Node mit is tartalmaz ez az upgrade?

  • Nvidia Tegra 3 helyett egy Intel Atom E8000 processzor
  • Videónéző szolgáltatások, például Youtube, Netflix, Hulu
  • Caraoke opció (Tulajdonképpen ez is video streaming, csak a zene fül alatt van.)
  • Beépített játékok (Cuphead, Fallout shelter…)
  • A fönti miatti USB kontroller támogatás
  • Chromium alapú böngésző, amely már hangot is képes lejátszani, valamint gyorsabb, mint az MCU1-nek a (mellesleg sokat javult) böngészője.

A hivatalos bejelentés a következő linken érhető el

 

Ilyen jellegű moduláris felépítésről, valamint a csere lehetőségéről eddig az autós világ nem is igazán hallott. A Tesla teljesen egyedülálló ebből a szempontból, hogy felajánlja az autóinak fejlesztési lehetőségét a megvásárlás után, elfogadható áron. A Teslán kívül általában az autók egy bizonyos, csak abban az autó típusban működő fejegységgel készülnek, melynek funkciólistáját nem lehet bővíteni semmilyen módon. Ezzel szemben a Tesla azon dolgozik, hogy megfeleljen a felhasználói igényeknek, az autó megvásárlási időpontjától függetlenül. Ezért olyan különleges autógyártó a Tesla.