Model 3 CarPlay

Model 3 CarPlay

Render képek az Apple stílusú Model 3 szoftverről

Annak ellenére, hogy még évekbe fog telni, mire az Apple autója legördül a futószalagról, az izgalom körülötte egyre csak gyarapszik, ahogy egyre több és több információ szaladgál a közönség köreiben róla. Most John Calkins (grafikus, tervező) készített egy látványtervet arról, hogy hogy is nézne ki egy Model 3 vagy Model Y főképernyő az Apple stílusában.

Abból az alapötletből indult ki, hogy „Mi lett volna, ha az Apple készítette volna a Model 3-mat? Habár tudnivaló, hogy mostanság az Apple tárgyal különböző autógyártókkal (Hyundai az egyik legtöbbet hangoztatott név), de évekkel ez előtt Elon is megkereste őket, hogy kívánják-e megvásárolni a Teslát? Akkor Tim Cook elutasította az üzletet. Ettől függetlenül érdemes belegondolni, hogy „mi lett volna, ha…” Hiszen tulajdonképpen még mindig a Tesla készíti a szoftverfejlesztési szempontból legvonzóbb médiarendszert az összes autógyártó közül.

John rajza kicsit olyan, mintha a *CarPlay-t szteroidokon képzelnénk el, de jó értelemben. A Model 3 egy 15”-es érintőképernyővel rendelkezik, ami olyan, mintha egy MacBook Pro képernyőjét pakolnánk az autóba, ezáltal minden szükséges interfész kényelmesen elfér a képernyőn. Node milyen interfész? Egy olyan, melynek nagy részét a CarPlay inspirálta, mint például a bal oldali dokkot. Bár ekkora képernyőmérettel sokkal inkább macOS Big Sur érzése van az embernek egy iPad Pro-n, mintsem CarPlay érzése egy autón.

Mi a CarPlay?

A CarPlay egy Apple telefonokkal kompatibilis szolgáltatás, mely lehetővé teszi, hogy a telefonon futó alkalmazások az autó médiarendszerén jelenjenek meg, és játsszanak le hangot. (Természetesen az alkalmazásnak támogatnia kell ezt a módot.)

Ez nagyban javítja a biztonságot, mert nem a telefont kell elővenni, hanem az autógyártók által vezetésbiztonsági szempontokat figyelembe véve tervezett képernyőt kell érinteni, amin minden gomb szép nagy, hogy rázós úton is el lehessen találni, ha szükséges. Az Android rendszert futtató telefonoknak is van ilyen megoldása, Android Auto a neve

Az autó vizualizációja, és az általános elrendezés inkább a Tesla által készített interfészre hajaz, kiegészítve az Apple-től megszokott finomsággal, és részletekre való figyelemmel.

Ti Látjátok értelmét?

Ha aktív Facebook felhasználó vagy, akkor csatlakozz a csoporthoz!
A csoportot ide kattintva érhetitek el.