Megnézhetjük, hogy mit látnak a Teslák kamerái

Megnézhetjük, hogy mit látnak a Teslák kamerái

Távoli hozzáférést kapnak a saját autóik Sentry Mode-jához a Tesla-tulajdonosok – derítette ki mindenki kedvence teslás hackere, Jason Hughes. Az autók rendszerének forráskódját böngészve arra utaló jeleket találni, hogy a gyártó hamarosan okostelefonról is elérhetővé teszi az autók egyedi önvédelmi rendszerét, azaz a Sentry Mode-ot.

Nos, az igazat megvallva egyelőre még nem sok információt tudunk az érkező funkcióról, de bízunk benne, hogy akár élőben is nyomon követhetjük majd, hogy mi folyik az autónk körül. Hughes kiderítette, hogy az autók képesek lesznek videót közvetíteni, ám azt egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy csak a Sentry Mode riasztásakor felvett anyagokat tudjuk majd visszanézni, vagy lehetőség lesz élőben is körülnézni a kamerákon keresztül, hogy éppen mi folyik az autónknál. Az eddig megtudtak alapján egyébként nagy rá az esély, hogy az utóbbira is lehetőségünk lesz.

A Dog Mode-dal kapcsolatban is hasznos lehet az érkező funkció, hiszen így megnézhetjük majd, hogy mit csinál a légkondicionált autóban várakozó házikedvencünk.

Hughes szerint jó eséllyel már a soron következő 2020.48-as verziószámú szoftverben megérkezik a távoli hozzáférés a Sentry Mode-hoz, de az sem kizárt, hogy a Tesla elhalasztja a funkció megjelenését.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
Még több Superchargert!
Tesla Berlinből még idén
Superchargert mindenkinek?