Megjelent a frissített Tesla Model 3 Facelift

Megjelent a frissített Tesla Model 3 Facelift

Hivatalosan is megjelent a Teslánál a frissített Model 3-as, amely magasabb hatótávolsággal, fokozott teljesítménnyel és néhány külső és belső újítással kecsegtet a korábbi változatokhoz képest. A gyártó úgy látta, hogy egy nagy leleplezést nem érdemel a kisebb ráncfelvarrás, így csendben vezette be az online dizájnstúdiójába a kisebbik szedán új változatát.

A hatékonyságbeli fejlesztéseknek köszönhetően a Model 3 Long Range AWD változata a frissítés után a korábbi 519 km helyett már 568 km-t képes megtenni egyetlen feltöltésből, és a Standard Range, illetve Performance variánsoknál is sikerült javítani az értékeken, hisz előbbi mellett újonnan 423, utóbbinál pedig 507 km-es hatótávolságot jegyez a gyártó. Szintén javult a Long Range AWD és a Performance gyorsulása, amelyek mostantól 4,2 és 3,1 másodperc alatt képesek álló helyzetből startolva elérni a 60 mph-s (96 km/ó) tempót. Korábban ez a produkció 4,4 és 3,2 másodperc alatt sikerült a Tesláknak.

A kerekeken is változtatott az amerikai autógyártó.

Az eredeti 18 hüvelykes Aero felnik némiképp új dizájnt kaptak, ahogyan a 19”-es sportfelnik is. Utóbbi új változata korábban már „lebukott”, amikor egy kamionon szállították a frissített Model 3-asokat. A Performance Model 3 kapta ezen a téren a legnagyobb módosítást, erre ugyanis újonnan elérhetővé vált a Tesla 20 hüvelykes Uberturbine kereke.

A beltérben azokat az újításokat találjuk, amelyekről korábban is cikkeztek már a szakoldalak, azaz a középkonzolról eltűnt a zongoralakk hatású fekete műanyag, amit ezüstös színű, valamelyest átalakított felületek váltottak fel. Ezzel valamelyest a Tesla talán jobban összhangba hozta a Model 3 futurisztikus, letisztult belső dizájnját.