Ma estétől már teljesen önvezető Teslák is szelik az utakat!

Ma estétől már teljesen önvezető Teslák is szelik az utakat!

Elon Musk, a Tesla vezére ma megerősítette, hogy elkezdték a teljes önvezetést is tartalmazó frissítés kigördítését az első bétatesztelők szűk csoportjának. A márka első embere emellett leszögezte, hogy a funkciót rendkívül lassan terjesztik majd el a tulajdonosok körében, és minden eddiginél óvatosabbak lesznek a tesztelők számának bővítéseivel.

Az elmúlt néhány hónapban a Tesla mérnökei és informatikusai azon dolgoztak, hogy az alapjaival együtt újraírják az Autopilot forráskódját, ezzel letisztítva, felgyorsítva és biztonságosabbá téve a rendszert. Musk korábban elmondta, hogy az Autopilot program hatalmas lendületet kap majd akkor, amikor elkészülnek az új kóddal. Nos, úgy tűnik, hogy ez is sikerült a Teslának.

A zárt bétában érkező frissítéssel a Tesla feloldja a „Full Self-Driving Beta” funkciót, amelyben vélhetően szinte teljes mértékben önállóan lesznek képesek közlekedni az autók. Musk egy ideje már teszteli a rendszert, és saját elmondása szerint az otthona és a munkahelye közötti ingázást szinte gond nélkül képes önállóan megoldani a Full Self-Driving Beta. Vélhetően a váratlan útakadályokkal és bizonyos bonyolultabb forgalmi helyzetekkel ez a változat még nem lesz képes megbirkózni, ám normál körülmények között szinte biztos, hogy ügyesen elközlekedik majd a Full Self-Driving Beta.

A próbaverziót valószínűleg a Teslához közel álló személyek kapják majd, akikben megbízik a gyártó annyira, hogy tudja, kellően odafigyelnek majd az Autopilot működésére.