Kiégett egy vadonatúj Tesla Model S Plaid Pennsylvania-ban

Kiégett egy vadonatúj Tesla Model S Plaid Pennsylvania-ban

A Gladwyne Önkéntes Tűzoltóság szerint a tűzoltók 2021. június 29-én, helyi idő szerint tegnap este 21 óra előtt, kaptak egy hívást, miszerint egy jármű lángol. Mikor megérkeztek a tűzoltók az autót már teljesen elborították a lángok. 

Mivel a tűzoltók korábban már részt vettek egy Teslákkal kapcsolatos tűzvédelmi kiképzésen, így tudták mi a teendő. Egy külön vízvezetékkel folyamatosan locsolták az akkumulátort, hogy a tüzet teljes mértékben el tudják oltani. 

A tűzoltók több mint 3 órán keresztül tartózkodtak a helyszínen, az oltás végeztével már csak a jármű eleje és hátulja, valamint az új Arachnid kerekek voltak felismerhetőek. A PLAID jelzés továbbra is látható volt a csomagtartón.  

A tűz olyan heves volt, hogy az akkumulátor cellái az úton feküdtek miután valahogy kilőttek az akkumulátorból, feltehetőleg magától a tűztől, vagy az oltásra használt vízsugár erejétől. Ezen cellák azt is mutatják, hogy az új Plaid nem rendelkezik már 4680 akkumulátor cellával, mivel azok sokkal nagyobbak, mint a talált cellák. 

Ahogy már korábban is említettük, a tűz idején senki sem tartózkodott a járműben, így szerencsére személyi sérülés nem történt. Valószínűleg kiterjedt vizsgálatot folytatnak, hogy megállapítsák a tűz okát. 

 

 

A legújabb fejleményeket egy Reddit felhasználó osztotta meg, aki sürgősségi orvosként dolgozott a tűz idején. Elmondása szerint, aki betelefonált a tűz miatt azt állította, hogy látta az autót gurulni az úton miután az már kigyulladt. 

Az autó valószínűleg nem lehetett egy hétnél idősebb. Az első Model S Plaideket a Fremont gyárban tartott ünnepség után kezdték el kiszállítani, ez június 10-én volt. A többi ügyfélnek ezután körülbelül egy héttel kezdték el kiszállítani az autókat. 

Megosztás: