Kiderült, hogy a Tesla Model 3 töltőnyílása is fűthető

Kiderült, hogy a Tesla Model 3 töltőnyílása is fűthető

Fűthető töltőnyílásról árulkodik a legújabb, 2020.40.0.4-es Tesla-update a Model 3 esetében is. A frissítés leírása szerint ugyanis a Model 3 és Model Y tulajdonosoknak a télen nem kell majd a töltőnyílás ajtajának befagyása miatt aggódniuk, hiszen az autó előfűtésével egy időben a töltőport is automatikusan kiolvad majd.

A Model Y esetében várható volt már az OTA frissítés, ami feloldja a hideg évszakban hasznos funkciót, hiszen a kezdetek óta hallhattunk róla, hogy több olyan trükköt is bevezet a Tesla az olcsóbb SUV-jába, ami kényelemsebbé teszi a téli autózást. Ezek között van természetesen a fűthető töltőnyílás is, az időzíthető előfűtés és olyan kilincsek, amik könnyedén letörik magukról a jeget.

A Model 3 esetében szintén megvannak az előfűtési funkciók, ám azt, hogy ezek a töltőnyílásra is kiterjednek, teljesen meglepetésszerűen jött.

Pontosan nem tudni, hogy a Tesla mióta szereli fel fűthető töltőnyílással a kisebbik szedánját, de az biztos, hogy nem most vezették gyártásba az új alkatrészt. Már hónapok óta készülnek azok a Model 3-asok, amelyeket fűthető porttal láttak el, és az sem kizárt, hogy már akkor átvezették a szedán gyártásába is az új töltőnyílást, amikor a Tesla elkezdte felpörgetni a Model Y termelését.

Kapcsolódó hírek
Tesla AI day
Indul az FSD bérlés
Model 3 CarPlay