Itt a Model S és X frissítésének legújabb reménysugara

Itt a Model S és X frissítésének legújabb reménysugara

Sajnos 2020-ban is javarészt minden maradt a régi a Tesla két idősebb modelljében, a Model S-ben és X-ben. Az amerikai gyártótól már évek óta várjuk a komoly frissülést, ám az átalakítások idén sem érkeztek, annak ellenére, hogy Muskék már hivatalosan is beígértek egy bivalyerős új hajtásláncot a nagyobbik szedánjukhoz.

Ami azt illeti, a Model S és X frissítéséről szóló pletykák 2018-ban láttak először napvilágot, amikor is több szaklap arról értesült, hogy a Tesla a két említett autó belterének az átalakításán dolgozik. Akkor 2019-re tették a bemutatást, ám valójában sem akkor, sem pedig 2020-ban nem rukkolt elő a nagy újításokkal a Tesla. Persze ahogyan mondani szokták, ami késik, nem múlik.

A leghíresebb teslás hacker, Jason Hughes ugyanis újra arra utaló jeleket talált, hogy a Teslánál készül a ráncfelvarrás. A gyártót ismét az autók rendszerének forráskódja buktatta le, amelyben felbukkant két eddig ismeretlen, „Model S és X P2”-es modell. Ezek a hacker szerint már az úgynevezett Hardware 3.2-es Autopilottal vannak felszerelve, amely tartalmazza a kabinon belüli utastérkamerát is.


Az eddig gyakorlatilag haszontalan, az utasteret rögzítő kamerát kizárólag a Model 3 és Model Y kapta meg. Ezt annak érdekében szerelte be a Tesla, hogy megakadályozzák az autók vandalizálását akkor, amikor azok az érkező teljesen önvezető rendszerrel önállóan taxiznak majd idegeneket.

A jelek szerint a frissített Model S-ben és X-ben szintén beszerelésre kerül a belső kamera, ráadásul a Model S/X P2 arra utal, hogy nem kis frissítés elé néz a Tesla két idősebb modellje.

Kövess minket Facebookon, és Instagrammon, hogy értesülj a legfrissebb hírekről!

Megosztás: