Ismét csökkent a Model 3 ára

Ismét csökkent a Model 3 ára

Tesla továbbra is felvidítja vásárlóit, most éppen egy árcsökkentéssel Európában, a Model 3 autóira vonatkoztatva. Ezzel még tovább nőhet az igény az egyik legfejlettebb villanyautó iránt.

Január 20-án a Tesla nagymértékben csökkentette autóinak árát több európai országban. Ez párezer euró engedményt takar, és ebből még lejönnek bizonyos kedvezmények, melyeket az adott ország vezetősége adhat. Néhány országból érkeztek visszajelzések, hogy a kombinált kedvezmények által okozott árcsökkenés akár 20% is lehet.

Például Németországban a következő módon alakulnak az árak, kedvezmények nélkül:

  • Standard Range Plus: € 39.990
  • Long Range AWD: € 49.900
  • Performance: € 54.990

Példának okáért: Ha az ember vásárol egy SR+ (Standard Range Plus) felszereltséget, akkor kap €6000 támogatást, ami így a zsebből kifizetendő összeget €33.990 (12.2 millió forint)-ra nyomja le. Ugyanezért a felszereltségért korábban (támogatás nélkül) €42.900 (15.4 MFt)-t kellett kicsengetni.

Franciaországban például kicsit más az árazás, és ott a támogatás összege is „csak” a fele a németnek, ezért ott a következőképpen alakulnak a támogatás nélküli árak:

  • Standard Range Plus: € 43.800
  • Long Range AWD: € 51.990
  • Performance: € 59.990

A Tesla által gyártási folyamatokba bevezetett fejlesztéseknek hála, a cég egyre jobb és jobb árakat ajánlhat az autóiért. Ezt a lehetőséget pedig ki is használja, ami nem meglepő, mert már a legelejétől kezdve az volt a Tesla célja, hogy elterjessze a villanyautókat, villanyautózás utáni vágyat, és ennek egyik elengedhetetlen tényezője az ár csökkentése. Ezt jelenleg az akkumulátorok gyártási árának csökkentésével lehet a legeffektívebben megtenni, mert ez teszi ki az autó árának jelentős részét. A Tesla ebből a szempontból is jó pozícióban van, mert a saját gyártású akkumulátorainak előállítása lényegesen olcsóbb most is, és olcsóbb lesz a jövőben is, mintha egy beszállítótól vásárolnák meg, nem is beszélve a rendelkezésre álló gyártási kapacitásról.

Megosztás: