Így kerül ki egy őzet egy teljesen önvezető Tesla

Így kerül ki egy őzet egy teljesen önvezető Tesla

Az idő előrehaladtával egyre több és több kérdésre kapunk választ a Tesla Full Self-Driving szoftverével kapcsolatban. A béta változat ellenére már elvárható, hogy a valahová a kettes és hármas szintű önvezetés közé tehető rendszer többé kevésbé önállóan képes legyen megoldani a szokványos forgalmi helyzeteket, ám mi történik akkor, ha valami váratlanra kell reagálnia a Teslának?

Nos, egy friss videóból kiderül, hogy hogyan oldja meg a Tesla azt, amikor egy őz ugrik elénk az útra.

Vészhelyzetről egy pillanatra sem beszélhetünk, hisz az önvezető módban közlekedő autó nem száguldozott, miközben az állat is könnyedén ért át úgy az út túloldalára, hogy nem kényszerítette erős fékezésre a Teslát. A videóból viszont valamennyire látjuk, hogy hogyan reagált a Full Self-Driving a helyzetre.

A Tesla láthatóan időben észlelte az őzet, és egészen korán meg is kezdte a lassítást. Ezzel egy időben a Tesla kiszámolta az új útvonalát. Amíg elég helyet látott az őz előtt, jobbról szándékozott kikerülni az állatot, ám ahogyan a vad átért az út jobb oldalára, a Tesla úgy döntött, hogy balról kerül. Ez mind jól követhető a Full Self-Driving vizualizációján a Tesla kijelzőjén.

Bónuszként a videó végén még azt is megnézhetjük, hogy hogyan kezel a rendszer egy havas földutat, este, lekapcsolt fényszórók mellett. A válasz: látszólag többnyire gond nélkül.