Így vált a frissített Tesla Model S hátramenetbe

Így vált a frissített Tesla Model S hátramenetbe

Még nem vált magától, de ez a rendszer eltér minden mástól, amit valaha láttunk -írja Steven Loveday

A Tesla vezére Elon Musk mondta, hogy a Teslák a jövőben maguk fogják megítélni, hogy előre, vagy hátra fognak haladni attól függően, hogy milyen a környezetük. Habár ez még nem a valóság, de esélyes, hogy ez az új, érdekes irányváltási mechanika egy lépés ebbe az irányba.

Mivel a frissített Model S-nek nincsenek már meg a tradícionális kormánykarjai, így a sofőrnek az érintőképernyőn kell irányt váltania. Bár ez nem meglepő, hiszen a Tesláknak így is majdnem minden funkciójukat az óriási érintőképernyőjükön keresztül lehet elérni. Fontos megjegyezni, hogy az új kormánykeréken helyet kaptak gombok, bizonyos funkciók eléréséhez.

A Tesla az új rendszert „Smart Shift” -nek hívja, és az Autopilot számítógépét használja arra, hogy eldöntse mikor váltson irányt.
A V11-es Tesla szoftverben egy korai verziója a Smart Shift-nek már benne van, és ezen a videón tekinthető meg

Ahogy az Electrek írja:

A jármű az Autopilot szenzorait használja, hogy intelligensen és automatikusan meghatározza a kívánt vezetési módot, majd ki is válassza azt. Például, ha a Model S/X előtt áll egy garázs fal, akkor ezt érzékelni fogja, és automatikusan hátramenetbe fog kapcsolni amikor a sofőr megnyomja a fékpedált. Ez még egy lépéssel lerövidíti a világ legintelligensebb sorozatgyártott autójának indítását.

Ehhez kapcsolódóan Michael Hsu megosztott Twitteren egy nagyon rövidke videót, amiben bemutatja, hogyan vált a sofőr „sebességet” az autóban.

Ahogy ez a videón tisztán látszik, csak fölfelé és lefelé kell húzni az ujjunkat a képernyőn, hogy irányt váltsunk. A fölfelé húzással előremenetbe, a lefelé húzással pedig hátramenetbe lehet kapcsolni. Ez nagyon intuitívnak tűnik, de néhányan biztosan fognak azon aggódni, hogy a sofőrnek így az autó közepére kell néznie az út helyett. Ez véleményünk szerint nem kellene, hogy problémát okozzon, mert az irányváltást álló autóval szokták végezni, és ilyenkor nincs lehetősége a nem útra figyelésből balesetnek kialakulnia.