Giga Berlin – robotok érkeztek

Giga Berlin – robotok érkeztek
Írtunk korábban a Giga Berlin állapotáról és a festőműhely érkezéséről
Nincs kétség afelől, hogy a Tesla növekedésében hatalmas szerepet fog játszani a Giga Berlin projekt, legnagyobb részt azért, mert az Európa számára készülő Model Y-okat is itt fogják gyártani, előreláthatóan már év közepétől. A külseje az épületnek csaknem kész, még belül van rengeteg munka.
2020 végén a Tesla bejelentette, hogy minden a tervek szerint halad, és folyamatban vannak a beltéri robotok, eszközök beszállítása. Február 5-én például összesen 20 darab KUKA robot került a területre.

A képek alapján ezek gyakorlatilag a mindentudó robotok: képesek ponthegeszteni, lézerhegeszteni, pakolni, megemelni, alkatrészt/anyagot továbbítani. Mi úgy gondoljuk, hogy festésre is alkalmasak ezek a robotok, mert építési engedélyt egyelőre csak a festőműhelyre kaptak Tesláék, így valószínűleg azt a szakaszt építik be először. Természetesen amint megérkezik a megfelelő engedély az építkezés többi részére is, minden szükséges felszerelés beépítésre fog kerülni.

További érdekesség, hogy aki volt a Budapesti Műszaki Egyetemen, a RobonAUT verseny nézőjeként, az találkozhatott a KUKA robotok képviseletével, és számtalan érdekes technikai kérdést meg lehetett velük beszélni a robotokról.