Fűtési gondokkal küszködnek az új Model 3-asok és Y-ok

Fűtési gondokkal küszködnek az új Model 3-asok és Y-ok

Ismét gyülekeznek az elégedetlen Tesla-tulajdonosok a hidegebb éghajlatokon. A kaliforniai autógyártónál ezesetben úgy tűnik, hogy az új hőszivattyús fűtőrendszerrel van probléma, hiszen több Model Y és új Model 3 tulajdonos is amiatt panaszkodik, hogy megállt a fűtés az autójukban.

Az amerikai szaklapok legfőképpen a kanadai tulajdonosoktól hallanak a hibáról, akik elmondása alapján az új fűtési rendszerrel szerelt autójukba egyik pillanatról a másikra megszűnt a fűtés.

Az Electrek szaklap beszámolója alapján az egyik tulajdonos új Model 3-asa a kiszállítás utáni héten már fel is adta a meleg levegő befújását. A hivatalos Tesla szerviz nem árulta el, hogy mi a gond az autóval, ám a tulajdonosnak azt mondták, hogy január 11-ig valószínűleg csereautóval kell járnia. Ez szintén azt bizonyítja, hogy rengeteg Tesla-tulajdonos vihette szervizbe az autóját ugyanezzel a hibával. Ugyanerről árulkodnak a márka fórumai is, ahol rengetegen jelentették, hogy gondjuk van a Model Y és Model 3 fűtésével.

Szintén az Electrek cikkje alatti kommentek között szemezgetve egy Model Y tulajdonos azt írta, hogy találkozott a hibával, és mint kiderült, nála a hőszivattyús fűtési rendszer egyik szenzorja hibásodott meg a hidegben, amit a Tesla egy frissített érzékelőre cserélt, ezzel megbizonyosodva róla, hogy többet nem üti fel a fejét a probléma. Valószínűleg az autójukban most vacogó kanadai tulajdonosok is ugyanezt a szenzort okolhatják.

Kövess minket Facebookon, és Instagrammon, hogy értesülj a legfrissebb hírekről!

Megosztás: