Eltűnt a regeneratív fékezés beállítása az új Teslákból

Eltűnt a regeneratív fékezés beállítása az új Teslákból

Nem választhatják meg a regeneratív fékezés erősségét az új Teslák sofőrjei – derült ki több vásárló panaszából. Az amerikai autógyártó ugyanis rejtélyes módon eltűntette a beállítási opciót az új autókból, miközben a korábban gyártott modelleknél ugyanúgy megmaradt a „standard” és a „low” közötti választási lehetőség.

A fórumbejegyzések alapján a Tesla idén júniusban váltott le valamit az autóiban, ami miatt kivették a gyengébb opciót, így a standard beállításnál megszokott erősséggel fékeznek önmaguktól az autók akkor, ha a sofőr elengedi a gázt.

Az új Teslák tulajdonosai közül többen is megkérdezték a helyi szervizközpontot, hogy miért hiányzik a beállítási opció, a gyártó emberei pedig megnyugtatták a vásárlókat, hogy nem egy hibáról van szó az autókban. A Teslától mindeközben aligha várhatunk magyarázatot a változtatásra.

A tulajdonosok többsége egyébként is a standard beállítást szokta meg, a „low” pedig azok számára volt ideális, akik még nem szokták meg a villanyautók regeneratív fékezését. Emellett csúszós útviszonyok mellett lehetett még kedvezőbb a gyengített beállítás, hiszen a túl erős fékezés miatt instabillá is válhat az autó, de erre egyáltalán nem panaszkodtak az alapbeállítást használók.

A korábban gyártott Teslák esetében a legújabb szoftverben is megmaradt a regeneratív fékezés beállítási lehetősége, így kizárólag gyártási dátumtól, és nem szoftvertől függ a beállítási lehetőség megléte.