Egymásnak feszült egy Lamborghini és egy Tesla

Egymásnak feszült egy Lamborghini és egy Tesla

Ismét lecsapott a csendes gyilkos, meneküljön ki merre lát – riogathatnák egymást a szupersportautók az alábbi videó láttán. Ilyen nemű tettről azonban szó sincs, és a megsemmisítés sem ide illő kifejezés, inkább csak ismét hozta a formáját az autóipar leggyorsabb szedánja.

Természetesen a Tesla Model S-ről van szó, amely ezúttal egy Lamborghini Huracan személyében talált kihívóra az egyik gyorsulási versenyen. Mindkét autót a legek között sorolják fel, ha a gyorsulásról van szó, még akkor is, ha az egyik egy kihegyezett sportautó, a másik pedig egy alapjáraton békés családi szedán.

A Model S viszont tud valamit, amit valójában egyetlen másik autó sem.
A Performance változat egy pillanat alatt alakul át csendes hétköznapi autóból szintén csendes, de annál brutálisabb sportautóvá.
A duplamotoros összkerékhajtás milliszekundumok alatt képes minden erejét mozgósítani, miközben az elektronika folyamatosan úgy alakítja a motorok közötti nyomatékelosztást, hogy az autó a lehető leghatékonyabban lőjön ki a startvonalról.

Ezzel szemben a Lamborghini Huracant sem kell alábecsülni. Az 5,2 literes V10-es szívó benzinmotor hangja már önmagában egy remekmű, a végletekig tökéletesített futómű és kasztni pedig a szupersportautók között is tekintélyt parancsol. Hogy ez elég-e ahhoz, hogy egy negyedmérföldes versenyben felülkerekedjen a Teslán? A videóból kiderül.