Egyedül a Tesla eladási számai nőttek idén Németországban

Egyedül a Tesla eladási számai nőttek idén Németországban

Egyedül a Tesla eladási számai pozitívak az idei év első tíz hónapjában a tavalyi évi azonos periódushoz mérten – derült ki egy frissen közzétett táblázatból, amelyen kizárólag az amerikai autógyártó mutatója nem rendelkezik negatív előjellel. A Tesla 24,5%-kal több autót adott el eddig idén, mint a tavalyi első 10 hónapban, míg a BMW, Audi és a Mercedes mind több mint 15%-kal alulmúlta a tavalyi számokat.

A Tesla számára eleinte kemény diónak bizonyult a német piac, hiszen a vásárlók sem igazán akarták befogadni az importált villanyautókat, ráadásul az amerikai cég baja többször is meggyűlt az ottani döntéshozókkal. A Gigafactory Berlin beruházás azonban mintha csitított volna a kedélyeken, és bár a német gyár egyelőre még csak az építési fázisban van, az emberek érdeklődését elkezdte komolyabban felkelteni a szerb-amerikai feltaláló nevét viselő autógyártó.

A legutóbbi negyedévet a Tesla újabb rekorddal zárta Németországban, egészen pontosan 6114 eladással, amellyel már 11,217-nél járnak idén. Tavaly ugyanekkor még csak 9 ezer új Teslát jegyeztek be a németek.

Persze a Tesla sikerei ellenére még jócskán el van maradva a német prémium nagyágyúktól, hiszen a BMW és az Audi már 150 ezer feletti eladásnál jár, a Mercedes több mint 200 ezernél, a Volkswagen pedig a 350 ezredik autóját is eladta már idén Németországban. A Tesla ottani piaci részesedése csupán 0,5 százalék.

A Gigafactory Berlin bizonyára új löketet ad majd az amerikai gyártónak mind Németországban, mind pedig egész Európában. Az ott gyártott Model Y kiváló ár-érték aránnyal kecsegtet majd a jelenleg legtrendibb, SUV szegmensben, így hát minden adott a Tesla számára az itteni sikerhez, főleg úgy, hogy mint kiderült, a Tesla új fejlesztésekkel indítja majd el a Model Y gyártósorát Németországban.