A Tesla új szoftverfrissítése magyar nyelvű menüvel, Disney+-al, Autómosás móddal, hotspottal és még sok mással

A Tesla új szoftverfrissítése magyar nyelvű menüvel, Disney+-al, Autómosás móddal, hotspottal és még sok mással

 

Legtöbbször ezek a frissítések nem jelentősek, és csak néhány alig észrevehető fejlesztést tartalmaznak, de időről időre a Tesla nagyobb frissítéseket is közzé tesz sok új funkcióval, a mai is egy ilyen. 

Ma a Tesla közzétette a 2021.24-es szoftverfrissítését, ez az alábbiakat tartalmazza:

Disney+: 

A Teslának van a Tesla Theatre nevű alkalmazása, amelyen keresztül a Tesla tulajdonosok nézhetik parkolás közben többek között a Netflix és a YouTube kínálatát. Az új frissítéssel már a Disney+ streaming szolgáltató is elérhető lesz a kínálatban. 

A Tesla ezt nyilatkozta a kiadással kapcsolatban: 

„Mostantól a Tesla Theatre alkalmazásban is nézheti a Disney+ kínálatát. A Tesla Theatre indításához érintse meg a Szórakozás ikont az App Launcher-ben, és válassza ki a Theatre fület, miközben az autó parkolóállásban van. „

Így a Teslánál már az összes streaming szolgáltató elérhető.

Autómosás mód:

A frissítésben a Tesla bemutatja az új autómosás módot, amely nagyban megkönnyíti az autómosást. 

„Az autómosó mód felhúzza az összes ablakot, bezárja a töltő portot, és leállítja az ablaktörlőket, a sentry módot, a walk away door lock módot és a parkolószenzorok riasztóját. A szállítószalaggal ellátott autómosóknál a Free Roll automatikusan üresbe vált, így megakadályozza, hogy a rögzítőfék bekapcsoljon. Hogy aktiváljuk az autómosó módot, lépjünk be a Kontroll majd a Szervíz menübe, és itt találjuk az autómosás módot. „

Ez nagyban segíthet abban, hogy a Tesla tulajdonosok elkerüljék a korábban fellépő kellemetlenségeket, melyeket autómosás közben tapasztaltak. 

Automatikusan sötétedő tükrök:
Az automatikusan sötétedő tükrökkel felszerelt Tesláknál most már ki-és be tudjuk majd kapcsolni az automatikus fényerő szabályozást. 

Mostantól engedélyezheti vagy ki is kapcsolhatja a tükrök automatikus lesötétedését. Ehhez lépjen be a Kontrol menübe, ott a Tükrök fül alatt megtalálható az új funkció.

Írta a Tesla.

Ezt a funkciót már sok Tesla tulajdonos kérte korábban. 

Dashcam frissítések:

A Tesla Dashcam rendszerrel rendelkezik, amely az Autopilot kameráit felhasználva rögzíti az eseményeket. 

Ezzel az új frissítéssel engedélyezheti, hogy az autó automatikusan elindítsa a felvételt:

„A Dashcam mostantól automatikusan elindítja a felvételt, ha a jármű valamilyen eseményt (például balesetet) érzékel. A felvételeket elmenti, de a Teslának semmilyen körülmények között nem továbbítja azokat. Az engedélyezéshez kattintson a Kontroll > Rendszer és biztonság > Dashcam > Automatikus bekapcsolás menüre. Ha többet szeretne megtudni a Dashcam beállításairól, akkor olvassa el a használati útmutatót. „

A frissítés előtt a jármű vezetőjének kézzel kellett bekapcsolnia a műszerfalon egy ikont, ahhoz, hogy elmentse a felvételt. 

Hatótáv kijelzés:

Egy kisebb frissítés is jön az akkumulátor töltöttségének a megjelenítésére:

„Mostantól, ha megérinti az akkumulátor ikont, választhat aközött, hogy a fennmaradó távolságot, vagy az akkumulátor töltöttségét lássa a kijelzőn.”

Menet közben is maradjon Wifin:

A Tesla mostantól lehetővé teszi a Wifi hotspotok használatát menet közben is.

„Ahhoz, hogy menet közben is csatlakozni tudjon a Wifihez, keresse meg a menüben a Wifi ikont, majd a Wifi beállításokban megtalálja a fent említett funkciót. Ez különösen hasznos azoknak, akik hotspotként akarják használni az autójukat. „

Ez igazán jó hír azoknak, akik nem szeretnének fizetni külön a Tesla prémium Connectivity szolgáltatásáért. 

Már a magyar nyelv is elérhető!
Végül de nem utolsósorban, talán a legjobb hír számunkra, hogy a Tesla menüje végre magyar nyelven is elérhetővé válik. Emellett román és orosz nyelv közül is lehet majd választani.