A Tesla Solar Roof ledobja magáról a havat

A Tesla Solar Roof ledobja magáról a havat

A Tesla napelemes háztetője egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen már többször bebizonyította megbízhatóságát különböző időjárási viszonyok közt. Manapság a USA szélsőségesen változó időjárási viszonyokkal küzd, mint például havazás olyan területeken, ahol eddig gyakorlatilag nem volt rá példa. A kérdés az, hogy a Solar Roof hogyan teljesít ilyen körülmények között?

Habár a melegebb államokban nem is kérdés, hogy érdemes-e telepíteni, a hidegebb régiók lakóiban joggal felmerül a kérdés, hogy mi van, ha havazik? A hó ugyanis eltakarja a napelemcellákat, és emiatt nem fognak termelni. Ennek járt utána Jason Lassen.

Jason megosztotta, hogy Wisconsinban épít egy házat a Tesla napelemes megoldásával, és demonstrálni szeretné, hogyan viselkedik a napelem a lehulló hóval szemben. Jason felvett egy rövid videót, melyen még csak szállingózik a hó, de már feltűnően havas a szomszéd ház.

Kicsit később, miután már rendesen havazott, Jason kiment a ház elé, és a tető be volt borítva hóval. Viszont feltűnően volt néhány terület, amit egyáltalán nem borított hó, pedig még mindig havazott. Összehasonlításképpen a szomszéd házat megvizsgálva látta és megmutatta, hogy az tele van hóval.

Másnap reggel Jason újra szemügyre vette a helyzetet, és egy éjszakai hóeséssel később sem volt hó a tetőn, eltekintve attól a résztől, ahol több tetősík találkozik. De mivel itt úgysincsenek napelemcellák, ezért teljesen mindegy. Összességében Jason nagyon jó munkát végzett a Solar Roof „hóállóságának” bemutatásában, és reméljük, nincsenek kételyek a havazást illetően!