A Terv, miszerint a Tesla megnyitja a töltőhálózatát más gyártóknak, szerves része a küldetésüknek

A Terv, miszerint a Tesla megnyitja a töltőhálózatát más gyártóknak, szerves része a küldetésüknek

Nemrég kiszivárgott a hír, hogy a Tesla tervezi megnyitni Supercharger (SuC) hálózatát az összes EV-nek. Jelenleg a cég nem tervez együttműködni a többi autógyártóval, mert más tervei vannak. Azt tervezi, hogy a Tesla appon keresztül kínál elérhetőséget a SuC hálózathoz.

Twitteren @mirekbujna posztolta ki, hogy a Tesla meg fogja nyitni SuC hálózatát külső járművek számára. Kiemelte, hogy a töltéshez csak egy adapterre, meg egy Tesla appra lesz szüksége a felhasználónak, bár az árazást még nem tudjuk.

A Tesmanian.com is megerősítette ezt az információt, hogy a Tesla igenis könnyen elérhetővé fogja tenni a SuC hálózatot az összes EV tulajnak. Ebből az következik, hogy bárki elektromos autó tulajdonos, ha rendelkezik egy átalakítóval és Tesla appal, akkor zökkenőmentesen tudja tölteni a villanyautóját a hálózaton. A fizetés az alkalmazáson keresztül történne, direkten a Teslához.

Ez az ötlet azonban egyáltalán nem újkeletű. December végén Elon Musk már kitweetelte, hogy „Tesla Superchargerek más autók felé elérhetővé tétele folyamatban van.” Habár ekkor már kis mértékben, és limitáltan elérhető volt a SuC használat lehetősége más járművek számára is. Ilyen autó volt (/lesz) az Aptera. Tulajdonképpen az Aptera arról szól, hogy egy amerikai startup készített egy napelemes, háromkerekű, 150 lóerős, nagyon hatékony villanyautót, mely képes gyorstölteni, fotók alapján a Tesla töltőportjával.

Musk mindigis eltökélt volt a világ megsegítésében, a fenntartható energiaforrások útján. Annak érdekében, hogy a hosszútávú célját elérje, amint elég elterjedt lesz a Tesla SuC hálózta, meg fogja nyitni azt. Azonban nem az autógyártók számára, hanem a villanyautók használói számára. Másképpen megfogalmazva: Ezzel Musk azt kívánja üzenni, hogy a hosszútávú célokat kell támogatnunk, nem azt, hogy a most épülő autók majd tudják használni a hálózatot. Mindenre a magyarázat a kompatibilitás. Tulajdonképpen ez az, amiért Musk nagyrészt megértetlen marad azon emberek által, akik nem tudnak globálisan gondolkozni, és nem tudnak kicsit előrébb látni. Musk már az előtt próbálja megoldani a problémákat, mielőtt azok felmerülnének, vagy legalábbis megpróbálja megérteni a jövőben felmerülő problémákat.

Megosztás: