A Model 3 mellett a Model Y-t is frissíti a Tesla

A Model 3 mellett a Model Y-t is frissíti a Tesla

Két hónapon belül két modell is ráncfelvarráson esik át a Teslánál.

Az amerikai gyártó a múlt hónapban a Model 3-asoknál vezetett be néhány újítást, most pedig a Model Y-nál vettek észre újdonságokat a friss tulajdonosok autóin.

A két autó bár rengeteg alkatrészen osztozkodik, mégis találhatunk néhány eltérést. A nemrég érkezett frissítés előtt a Model Y-tól eltérően a Tesla kisebbik szedánjából hiányzott például a hőszivattyús fűtés és a motoros csomagtérajtó, melyeket az újonnan gyártott példányokba már beszerel a márka. Ezzel mondhatni az SUV szintjére hozták a Model 3-ast.

Annak ellenére, hogy így már még több dologban egyezik a két autó, a Tesla most a Model Y-hoz is hozott néhány újítást.
Az egyik újautó tulajdonosának feltűnt ugyanis, hogy a Model Y-t újonnan már automatikusan sötétedő külső tükrökkel gyártja a Tesla. A kormányon található tekerhető gomb is ezüstös bevonatot kapott, egy USB portot pedig ezesetben is a kesztyűtartóba rejtettek, amelyhez a Model Y-nál is jár a Tesla logóval ellátott 64GB-os pendrive. A középkonzol ezzel szemben nem változott a Model Y-ban.

A kesztyűtartóba “rejtett” port haszna, hogy így elzárható az az adattároló, amelyre a TeslaCam és a Sentry Mode rögzít, így bízhatunk benne, hogy mindig biztonságban maradnak az autó által rögzített felvételek.

Megosztás: