A Berlini Tesla gyár, a Giga Berlin megkezdte a Model Y gyártósorainak tesztelését

A Berlini Tesla gyár, a Giga Berlin megkezdte a Model Y gyártósorainak tesztelését

A gyárból kiszivárgott képeken látszik, hogy a tesztelés már aktív fázisban van, így a tömeges gyártás bármelyik pillanatban megkezdődhet, amint megkapják a környezetvédelmi engedélyeket.

A Tesla néhány napja újabb előzetes jóváhagyást kapott az Állami Környezetvédelmi Hivataltól.
Ez magában foglalja festés, az öntvények és a „Body in White” rendszer működésének tesztelésére vonatkozó engedélyeket. A Drive Tesla Canada által névtelen forrásból megszerzett képek tanúsítják, hogy a Tesla nem vesztegeti az időt, és már meg is kezdte a gyártási folyamatok tesztelését.

A borítóképen egy Model Y karosszériájának a jobb oldali részét láthatjuk, egy másikon pedig azt, hogy mi történik a gyártósoron, ahol éppen robotok dolgoznak.

Ezeken a képeken azt is láthatjuk, hogy a Tesla megkezdte a Giga Press tesztelését. Az egy darabból álló alkatrészeket az Egyesült Államokból vagy Kínából is szállíthatták, bár ez nem tűnik valószínűnek, mivel a vállalat már engedélyt kapott a Castingnál való tesztelésre is, ezért valószínűbb, hogy ezen alkatrészeket már ott gyártották.

Azt fontos megjegyezni, hogy a tesztgyártás nem jelenti a tömeggyártás azonnali elindítását. Tehát ez nem próbaüzem, így a tesztek során gyártott alkatrészek nem tekinthetőek mintának, mivel ezek nem használhatóak.

Címkék:
Megosztás: